Informatiepagina's

Afstand doen van een papegaai aan stichting de moderne papegaai


Afstand doen van een papegaai

Als iemand besluit om afstand te doen van zijn papegaai is het mogelijk om de vogel af te staan aan stichting de moderne papegaai.

Wij vangen beperkt papegaaien op. De vogels die we opvangen worden in een gezin ondergebracht. De gezinnen verblijven door heel Nederland . Er moet dus een plaatsje vrij zijn om op te kunnen vangen.

Bovendien is een voorwaarde bij iedere vogel die aan stichting de moderne papegaai  wordt afgestaan, dat deze getest moet zijn op de vier ziektes PBFD, Polyoma, Chlamydia en PDD/KDS. Dat zijn alle vier levensbedreigende en besmettelijke ziektes onder papegaaien. Ter bescherming van de opvangpapegaai en van de vogels waarmee hij/zij bij ons in aanraking gaat komen, moet de eigenaar de papegaai daarop laten testen. En de vogel moet, vanwege wet- en regelgeving, worden gechipt, als dat nog niet is gebeurd .

Voor sommige papegaaiensoorten, zoals onder andere de grijze roodstaartpapegaaien, is bij overdracht een EU-certificaat noodzakelijk vanwege de CITES-wet- en regelgeving. Deze behoort de oude eigenaar aan te vragen https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/beschermde-planten-dieren-en-natuur/handel-beschermde-planten-en-dieren/cites-algemeen
Op deze site lees je ook voor welke andere soort vogels je een certificaat moet aanvragen.

Dit certificaat moet worden meegegeven, wanneer de vogel aan ons (of ieder ander) wordt afgestaan.

Afdeling Vergunningen en Handhaving

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2 |  Den Haag

Postbus 40225  |  8004 DE  |  Zwolle
T: 088 - 042 6862
E: BHH@RVO.nl
www.rvo.nl


Share our website