Foto's

Adoptiepapegaai Jojo


Jojo
Jojo de Dubbele Geelkop Amazone (Amazona Oratrix) heeft een goed huis gevonden. Jojo is afgestaan door een dame die vanwege haar hoge leeftijd niet langer voor Jojo kon zorgen. Via de  de Kliniek Voor Gezelschapsdieren te Leeuwarden is deze papegaai uiteindelijk door SdMP opgevangen.

Jojo en Rick
Het opvangen van een papegaai die op leeftijd is zoals Jojo die namelijk 41 jaar onderdeel van het gezin is geweest zoals in dit geval , vraagt veel zorg en aandacht. Het afstaan van Jojo door deze bejaarde dame is een ingrijpende gebeurtenis geweest. Zowel voor de oude dame als voor Jojo.
Het is toch iedere keer weer opvallend hoe snel de afstandspapegaaien zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Jojo maakt hier kennis met Rick de Agapornis.

Jojo en een ander kameraadje
Naast het feit dat er contact blijft tussen het gezin van afstand, als daar behoefte aan is gaat er veel zorg , aandacht en liefde naar de papegaai die is opgevangen. Alle vogels die worden opgevangen worden medisch nagezien, in sommige gevallen moet de papegaai enkele keren terugkomen voor controle. Vooral oudere dieren zijn veelal in een slechte conditie. Jojo  heeft nu goede voeding, en komt dagelijks buiten.

Het omschakelen naar gezonde voeding, pellets kost soms enige moeite, maar het lukt altijd weer.

Kinderen en veel buiten
Jojo geniet van alles wat hij meemaakt, en is een vriendelijke nieuwsgierige papegaai. Hij vindt kinderen leuk, en de kinderen vinden Jojo ook leuk. Ook bejaarde papegaaien leren snel.

Oud kan dus ook modern zijn!

Genieten
Buiten zijn is heerlijk, en behoort tot de dagelijkse verzorging van een papegaai. Als het warm weer is dan is lekker sproeien met de plantenspuit zeer aangenaam. Jojo geniet daar zichtbaar van. Bij opvang was Jojo in een slechte lichamelijke conditie. Goede voeding, lichaamsbeweging, zonlicht, gerichte kwalitatief juiste aandacht doet veel goed.

Mee naar het bos
Lekker mee naar het bos, van alles zien en meemaken is toch het mooiste wat je kan overkomen als je al op leeftijd bent en je leefwereld de laatste jaren niet veel meer was dan een kooi, of op de kooi.

Stichting de Moderne Papegaai is de vrijwiliigers die zich inzetten om deze dieren op te vangen en te verzorgen heel erg dankbaar.

Mee naar de camping
Jojo heeft nu een goed adoptiegezin gevonden. Deze foto is gemaakt op de camping waar hij lekker mee naar toe kan.

Het opvangen, voeden,opvoeden, huisvesten, medische verzorging, speelgoed en speelgelegenheid kost veel tijd en geld.

U kunt ons helpen door donateur te worden van Stichting de Moderne Papegaai. Dat kan eenvoudig bij online doneren !

Help u ons om papegaaien als Jojo een nieuwe kans te geven?

Namens al onze opvangertjes alvast bedankt!


Share our website