Foto's

Een Bijzondere Dierendag op 30 september in Purmerend


Afgelopen zondag 30 september vond het evenement 'Een Bijzondere Dierendag' plaats in Purmerend op het terrein van Stichting Dierenambulance Purmerend. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met Stichting de Moderne Papegaai. De aanwezige stichtingen waren in de gelegenheid de doelstellingen te promoten aan het publiek. Veel dieren worden aangeschaft zonder dat men de kennis in huis heeft wat de zorg voor het dier met zich meebrengt. Veel van deze dieren raken in de problemen omdat ze nergens terecht kunnen als na verloop van tijd blijkt dat het aangeschafte dier voor problemen zorgt, of niet aan de verwachtingen voldoet.

Stichting de Ezelshoeve kan daar over meepraten. Deze stichting vangt ezels op en geeft voorlichting over het houden van ezels. Na zorgvuldige screening is het mogelijk een ezel te adopteren. De Ezelshoeve bracht twee opvangertjes mee.

Stichting de Imperator vangt reptielen op. Veel reptielen worden aangeschaft zonder dat men weet waar men aan begint. Slangen, spinnen, schorpioenen, leguanen, kikkers. Na verloop van tijd is veelal de lol en motivatie om op een goede manier voor het dier te zorgen eraf en moet het dier weg. Door gebrek aan kennis en kunde worden veel van deze dieren het slachtoffer van de mens. Ook in deze sector spelen de commerciële belangen een grotere rol dan de welzijnsaspecten. Deze Stichting gaf voorlichting over het houden van reptielen.

Voor de kinderen was er veel afleiding, er was veel te zien en te doen. Kinderen konden worden geschminkt, er was een zweefmolen en veel extra's. Kortom, een gezellig en informatief dagje uit voor het hele gezin!

 Vrijwilligers van Stichting de Moderne Papegaai gaven voorlichting over het houden van kromsnavels op de moderne manier. Adoptiekandidaten kwamen om kennis te maken met de opvangertjes, tevens kwamen liefhebbers van kromsnavels samen met de kromsnavel langs voor een dagje uit.Er was ten slotte van alles te beleven en papegaaien genieten ook van een uitje.

Zoals bij ieder evenement komen eigenaren met de papegaai of parkiet om op weg geholpen te worden. Deze papegaai kwam met de eigenares in de kooi en is gekortwiekt. Nadat informatie werd gegeven is er ook voor dit grijsje een nieuw leven begonnen. Het advies is altijd om de papegaai na te laten kijken door een gespecialiseerd vogeldierenarts en om een cursus te gaan volgen over opvoeding en gedrag van papegaaien.

Jos en Amanzo, de twee opvang amazone's van Stichting de Moderne Papegaai  zijn op deze dag geadopteerd. Deze twee vrienden hebben het getroffen en een goed huis gevonden. Ze maken het beide goed!

De opvangertjes en de papegaaien en parkieten van de vrijwilligers zaten heerlijk in de jungle.

 

Bij Villa Filou kon men terecht met vragen over veilig speelgoed, kooien en allerlei producten om  de kromsnavel optimaal te kunnen verzorgen. Tevens werden er bij de stand van Stichting de Moderne Papegaai weer enkele buggy's verkocht om lekker te wandelen. Wilt u ook een buggy aanschaffen mail dan naar buggy@demodernepapegaai.nl

Andere Stichtingen die vertegenwoordigd waren gaven informatie over het houden van fretten en stinkdieren.
Stichting proefdiervrij en Bont voor Dieren waren vertegenwoordigd.

De meldpost van de Dierenambulance was te bezichtigen en men kon een kijkje nemen in de dierenambulance.

Met dank aan de vrijwilligers van Dierenambulance Purmerend
Met dank aan de vrijwilligers van Stichting de Moderne Papegaai


Share our website