Foto's

Open dag bij de Vogelklas van Karel Schot


Te gast bij de Vogelklas
Op 2 juni was Stichting de Moderne Papegaai te gast bij de Vogelklas van Karel Schot. De Vogelklas is gelegen in het hart van Rotterdam-Zuid, de Afrikaanderwijk.

Informatie
Het was even zoeken naar de locatie. In deze drukke woonwijk zit het opvangcentrum min of meer verscholen. Terwijl binnen in het educatief centrum een tentoonstelling te bezichtigen was met het thema de behandeling van met olie besmeurde vogels, werd de stand van SdMP bezocht door bezoekers die zoals gewoonlijk allerlei vragen stelden over het houden van kromsnavels.

Druk
Het werd al snel druk bij de stand. Naast het geven van informatie over de moderne papegaai, het verkopen van handige attributen die je kunt gebruiken in de omgang met je papegaai lag het accent mede op het feit dat papegaaien feitelijk in de natuur thuis horen. Het is nu eenmaal een gegeven dat er veel kromsnavels in de huiskamer worden gehouden, en voor deze dieren willen we natuurlijk het allerbeste!

Voorbeeldfunctie
We willen graag laten zien, en demonstreren hoe ook jouw papegaai een moderne papegaai kan zijn. Dagelijks komt er veel e-mail met hulpvragen. We helpen mensen graag op weg met informatie over voeding, huisvesting, opvoeding en gedrag. Veel eigenaren en hun kromsnavel raken in de problemen doordat er weinig bekendheid is over het houden van deze dieren.De Vogelklas krijgt regelmatig te maken met eigenaren die afstand willen doen van hun kromsnavel vanwege diverse omstandigheden.

vrijwilligers
Stichting de Moderne Papegaai werkt met een groep vrijwilligers die zich inzetten op verschillende gebieden. Opvanggezinnen, standmedewerkers, het maken van speelgoed en opppimpen van papegaaienbuggy's en zo zijn er altijd werkzaamheden te verrichten voor de Stichting. We zijn onze vrijwilligers natuurlijk heel erg dankbaar voor hun inzet!

Bedankbrief

Rotterdam, 6 juni 2007 

Beste Loes en teamgenoten,

De open dag van de stichting Vogelklas Karel Schot heeft afgelopen zaterdag

2 juni plaatsgevonden. Enkele honderden bezoekers bezochten die dag ons vogelopvangcentrum en de tentoonstelling in het educatief centrum. Het was een succesvolle dag, waar we met grote tevredenheid op terugkijken.  

Jullie aanwezigheid op deze dag werd door ons en onze bezoekers zeer op prijs gesteld. Dat was zeker ook te merken aan het aantal bezoekers dat bij jullie informatiekraam bleef hangen (ipv even koffie drinken en de tentoonstelling bekijken…).

Dat daarbij per ongeluk een aantal planten van de botanische tuin in het gedrang kwamen, is jullie niet te verwijten. We hadden natuurlijk tijdig even de tuinmannen moeten informeren en dan hadden zij de beste plek aan kunnen wijzen. Ik zal namens ons nog even excuses hiervoor aanbieden aan hen. 

Ik vond het een gezellige, ontspannen en leerzame dag. Veel bezoekers hebben ook in die bewoordingen gereageerd. Hopelijk was jullie ervaring ook goed en heeft deze dag weer meer mensen opgeleverd, die ofwel jullie stichting steunen, of nu beter snappen, hoe met papegaaien omgegaan moet worden. 

We hopen natuurlijk in de toekomst als de gelegenheid zich voordoet nog eens een beroep op jullie te mogen doen. 

Hartelijke groet,

 Annette de Bus

Stichting Vogelklas Karel Schot

 

lekker een dagje uit
En de papegaaien van de vrijwiliggers, en enkele opvangertjes genoten van het dagje uit!

Met dank aan de Vogelklas voor de gastvrijheid.

Link
Hierbij de link naar een verslag in de Overschiese krant.

http://www.overschiesekrant.nl/site/modules/news/article.php?storyid=516


Share our website