Foto's

Papegaaien en Parkieten Drive-Inn Purmerend


Loes Geuvers

Op uitnodiging van
Pim  en Saskia Langereis  zijn oprichters van Stichting Dierenambulance Purmerend en omstreken, die in 1978 is opgericht. De stichting is een niet commerciĆ«le instelling die los van de dierenbescherming werkt.

Pim is inmiddels  een goede bekende met zijn dierenambulance in deze regio. De stichting staat 7 dagen per week 24 uur per dag klaar voor de dieren.

Voorlichting
De dierenambulance biedt een uitgebreid pakket aan hulp en geeft o.a ook voorlichting op scholen. Pim en Saskia hebben deze stichting groot gemaakt door hun enorme betrokkenheid met dieren en door hard werken.

Zo komt het ook dat deze twee mensen zich het leed van de huiskamerpapegaai aantrekken. Ze komen vaak bij mensen thuis,waar ze tot hun afschuw constateren dat heel veel papegaaien hun leven lang . soms onder erbarmelijke omstandigheden in de kooi slijten. 

Pim en Saskia zijn  ervan overtuigd dat er op het gebied van voorlichting aan eigenaren van kromsnavels nog veel werk te verrichten is.

Stichting de Moderne papegaai is in samenwerking met SPPW en de Kliniek Voor Vogels natuurlijk bij uitstek de ideale en deskundige  instantie om deze voorlichting te geven.

Pim wist inmiddels al van het bestaan van Stichting de Moderne papegaai af, en heeft ons al eerder gevraagd om langs te komen om voorlichting te geven over het houden van papegaaien op de moderne manier.

Vanwege het wegvallen van een eerder gepland evenement kwam er een plekje vrij in onze agenda.

We konden op 9 oktober een Papegaaien Drive_Inn organiseren . Daar moest natuurlijk eerst nog het een en voor bespoken worden.

Overleg
Nadat alles is overlegd, het terrein is goedgekeurd, de binnenruimtes zijn bekeken,  konden we met veel moeite weg  komen van de opgenomen dieren.

Afgesproken  werd welke voorzieningen er nodig zijn,  en vrij snel was de organisatie akkoord!

Stichting de Moderne Papegaai organiseert in samenwerking met  Stichting Papegaaien en parkieten Wezijn, de Kliniek voor Vogels en met papegaaienkooi  Nederland een papegaaien Drive_inn.

Voor de tweede keer in nederland in deze unieke formatie!

Komen dus!
Kom dus met je papegaai of Parkiet naar Purmerend op 9 oktober en  laat je informeren en demonstreren hoe ook jouw papegaai een moderne papegaai kan zijn!

Mis deze unieke kans niet.

Zie verder bij nieuws over het programma


Share our website