Foto's

Papegaaien en Parkieten Stuif-Inn Rotterdam 2007


De Papegaaien en Parkieten Stuif-Inn gehouden op 5 augustus in het kralingse bos te Rotterdam was een groot succes. Dankzij de enorme inzet van 19 vrijwilligers, een bezoekersaantal van ruim 1000 liefhebbers van kromsnavels uit alle delen van Nederland en ook buiten de grenzen, maakte  deze dag bijzonder geslaagd.

De voorbereiding

Op 4 en 5 augustus is er veel werk verricht door onze vrijwilligers. De opbouw vond op zaterdag en zondagochtend vroeg plaats. De kraampjes werden opgezet, partytenten geplaatst, en jungles gebouwd voor de papegaaien.

De Stuif-Inn werd voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Vrijwilligers van de Stichting zijn onmisbaar en inmiddels geroutineerd voor wat betreft de zorg voor een goede voorbereiding om een groot evenement tot in de puntjes  voor te bereiden

Een vertegenwoordiger van de deelgemeente Kralingen van de stad Rotterdam was al vroeg aanwezig om een impressie te filmen. De Papegaaien Stuif-Inn is inmiddels een bekend jaarlijks fenomeen geworden.Het Kralingse bos is een schitterende locatie in Rotterdam.De kinderboerderij ligt vlak aan de kralingse plas waar het heerlijk vertoeven is.

De eerste bezoekers

Zoals ieder jaar komen eigenaren om de papegaai of parkiet te laten kortwieken. Deze jonge bezoeker was al vroeg aanwezig en een van onze eerste gasten. Veel eigenaren kwamen met de kromsnavel in de kooi. Het ervaren team van vrijwilligers dat papegaaien en parkieten op vakkundige wijze kan kortwieken is vrijwel de gehele dag aan de slag geweest om de eigenaren samen met de kromsnavel te begeleiden om op een moderne wijze met de vogel om te gaan. Iedereen die zijn kromsnavel heeft laten kortwieken is op 2 september a.s uitgenodigd voor een wandeling. Zo kunnen we de nieuwkomers verder begeleiden, en evt vragen beantwoorden. zondag 2 september om 11 uur zien we jullie graag terug bij de kinderboerderij de Kraal.

Deze geelwangamazone kwam met zijn baasjes in de kooi naar Rotterdam. Nadat hij is gekortwiekt heeft hij een poosje  van het uitzicht zitten genieten op een speelplekje. Ondertussen kregen zijn baasjes verdere uitleg voor wat betreft de omgang op de moderne manier

Om even later met zijn baasjes de andere kraampjes te bezoeken. Zo werd er tevens informatie gegeven door Astrid van Villa Filou om aanpassingen te maken om op comfortabele wijze samen met de papegaai op de scootmobiel te kunnen reizen

 


 Het werd steeds drukker

In de loop van de ochtend werd het steeds drukker. De informatiekramen werden druk bezocht.

Vrijwilligers waren vrijwel de gehele dag bezig met het beantwoorden van vragen en informatie te geven.

Sommige bezoekers zijn thuis de papegaai op gaan halen nadat er uitleg was gegeven over het houden van papegaaien . Ons motto 'laat je informeren en demonstreren hoe ook jouw papegaai een moderne papegaai kan zijn' heeft veel eigenaren doen inzien dat de kwaliteit van leven voor hun kromsnavel op veel gebieden kan verbeteren.

Stand van Stichting de Moderne Papegaai

Bij onze stand kon men onder andere terecht met vragen over ons adoptieprogramma. Er waren enkele opvangertjes mee deze dag. Vanaf november start de Stichting met de workshop 'De Moderne Papegaai' meer informatie volgt binnenkort op de website. Bij de stand kon men zich laten inschrijven voor de workshop.

Henk Verbaas is onze buggybouwer. Via de Stichting kunt u een buggy aanschaffen vanaf 55 euro. Op deze manier kunt u uw kromsnavel overal mee naar toe nemen om lekker te wandelen. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de zorg voor onze opvangertjes. Wilt u ook een buggy aanschaffen? stuur dan een e-mail naar buggy@demodernepapegaai.nl

Buggy's zijn er in alle soorten, heeft u meerdere kromsnavels dan is de buggy helemaal een uitkomst!

Diverse stands op de Stuif-Inn

Voor de bezoekers was er een diversiteit aan kraampjes op het gebied van speelgoed, voeding en allerlei extra's

Dierenartsencentrum Hoogvliet-Spijkenisse verkocht Harrison's Bird Foods. Deze praktijk is tevens onze sponsor. 10 % van de voeding die wordt verkocht aan sympathisanten van Stichting de Moderne Papegaai gaat in natura naar onze opvanggezinnen.Als u via deze praktijk Harrison's Bird Foods koopt en vermeld dat u de Stichting wilt steunen helpt u onze opvangertjes aan goede voeding. www.dachoogvliet.nl 

 www.harrisonbirdfoods.nl

Rechts van de stand van de dierenartspraktijk waren lida en Christel aanwezig met allerlei speeltjes voor papegaaien en parkieten.
Mariƫtte was er weer om de kinderen te schminken
De vogelklas van karel Schot was aanwezig www.vogelklas.nl
De parrotstore.nl  was er met biologische producten zoals noten , vruchten en allerlei gezond lekkers voor kromsnavels

Villa Filou was er met allerlei producten, van speeltjes, rvs kooien ,tot het mooiste en nieuwste op het gebied van papegaaivriendelijke benodigdheden www.villafilou.nl

Genieten en vooral veel plezier

Het was een fantastische dag, de papegaaien hebben genoten van het dagje uit.

De vogels werden goed verzorgd, kregen regelmatig een sproeibeurt, een druifje of deden zich tegoed aan de vlierbesjes van de jungles.

Er was natuurlijk ook veel te zien voor de papegaaien. Papegaaien genieten zichtbaar van een uitje.

Bijzondere gasten

Deze hyacint ara trok de aandacht van veel bezoekers, en van de persfotograaf.

Deze Zuid-Amerikaanse parkieten komen we niet vaak tegen. De voorste twee zijn pyrhura's sandiae(voor de liefhebbers), evenals de finsch aratinga's zijn bijzondere vogels.

Deze ara was druk doende om te kijken of zijn soort er ook bij stond.

 

Volgend jaar zijn we natuurlijk weer in Rotterdam. Op 30 september organiseert Stichting de Moderne Papegaai in samenwerking met Stichting Dierenambulance Purmerend een bijzondere dierendag. U bent op deze dag natuurlijk weer van harte welkom.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws omtrent activiteiten!

Met dank aan de vrijwilligers van Stichting de Moderne Papegaai
Met dank aan de medewerkers van  Kinderboerderij de Kraal voor de gastvrijheid

 

 

 

 

 

 


Share our website