Foto's

Papegaaien kampeerweekend


  Door Ivonne Wierink

De tent in met de papegaai!

Van 26 tot 28 augustus 2005 is het papegaaienkampeerweekend gehouden. 35 papegaaien kampeerden met hun baasjes op camping De Bokkesprong in Veenendaal.

 

De camping, die middenin de natuur van de Utrechtse Heuvelrug ligt, leende zich uitstekend voor dit evenement. Er was een veld vrijgehouden, zodat de overige campinggasten geen last hadden van het kampeergezelschap van Stichting De Moderne Papegaai.

En dat was hard nodig, want waar overdag het geluid van genietende tropische vogels over de camping schalde, was het 's avonds de beurt aan de baasjes zelf. Gezellig rondom de brandende houtkachel gezeten kwamen de gaaienverhalen los, maar werd er ook meegezongen met Nina, die de sfeer er met haar gitaar goed inhield! Er was zelfs een heus kamplied, speciaal voor dit evenement gemaakt.

Overdag was het genieten voor de gaaien. Het was goed weer, dus de dieren, verdeeld over twee fantastische jungles, werden regelmatig gesproeid. En ja, lekkere hapjes, die werden ook uitgedeeld. En ja Jan, ALLEMAAL voor gewenst gedrag. Want lief ja, dat waren alle 35 gaaien zonder uitzondering.

Op zondag kwam ook Jan Hooimeijer op de koffie. Natuurlijk met zijn onafscheidelijke Dorus. Veel gaaien kwamen even naar Jan toe om gedag te zeggen.

Het was een fantastisch weekend, vol met gaaien, druiven, pellets, BBQ, liedjes, kampvuren en taart. En gaaienverhalen, heel veel gaaienverhalen...

Dus, het papegaaienkampeerweekend komt op de agenda voor het volgend jaar. Want op de vraag aan de deelnemers Volgend jaar weer? reageerde iedereen met enthousiasme! Houd het evenement dus in de gaten, kamperen is voor baasjes en voor gaaien een groot feest!


Share our website