Foto's

Papegaaien Stuif-Inn 2009


Op 9 augustus organiseerde Stichting de Moderne Papegaai voor het zesde achtereenvolgende jaar een stuif-inn voor papegaaien en parkieten. Dit jaar zat het weer gelukkig mee. De vrijwilligers waren al vroeg in de weer met de voorbereidingen zoals het inrichten van de kraam.
 
 
Deze bezoeker had de wagen vol met allerlei kromsnaveltjes die er duidelijk aan waren gewend om vaker een wandelingetje te maken op de  buggy. Van muisparkiet tot grijze roodstaart. Ze hadden het allemaal naar de zin.
 
 
Op de stuif-inn zien we een aantal geadopteerde papegaaien terug. Het is geweldig om te zien dat het goed gaat met de vogels die succesvol zijn herplaatst. Sjoerd de witkuif kaketoe(links op de foto) heeft een moeilijke periode doorgemaakt voordat hij bij Geke kwam. Geke wist gelukkig goed hoe ze Sjoerd moest handelen waardoor het nu een gelukkige kaketoe is geworden. Op de andere arm zit opvangkaketoe Choco .Kaketoe's zijn de moeilijkste vogels om te houden en geven veel problemen als ze niet op deskundige wijze worden gehouden.
 
 
Chara werd 4 jaar geleden afgestaan door een bejaard echtpaar. Een papegaai als huisdier schept een verbintenis voor het leven. Er komt een moment dat de papegaai de eigenaar gaat overleven en wat moet je dan als er niemand is die ze zorg op zich wil en/of kan nemen. Chara is inmiddels geadopteerd en maakt het goed. De vorige eigenares komt ieder jaar naar de stuif in Rotterdam om te zien hoe het met haar gaat.
 
 
Het werd vroeg in de middag druk. Veel eigenaren van papegaaien, aspirant eigenaren of bezoekers die interesse hadden om een papegaai te adopteren kwamen naar het Kralingse bos.
 
 

Met Kareltje gaat het goed! Karel werd opgevangen en had een grote wond op de stuit. Ze plukte en kon niet van de wond afblijven. Het verhaal van haar staat op de site bij 'wordt vervolgd'  Het gaat inmiddels zo goed met haar dat ze binnenkort kan worden herplaatst. Op de stuif had ze het prima naar haar zin.
 
 
Geadopteerde bonte boer Siep kwam ook even gedag zeggen. Siep is enkele jaren geleden geadopteerd en het gaat heel goed met hem.
 
 
De stuif was een geslaagd evenement! Alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie inzet. Kinderboerderij de kraal bedankt voor de gastvrijheid.

Share our website