Foto's

Reportage Dag van Mens en Dier


30 Juli is een geweldig mooie dag geweest. Het weer was goed en de opkomst was overweldigend. De organisaties waren al vroeg aanwezig voor de opbouw van de kramen.

De papegaaien werden uit de reiskooi gehaald, en kregen een plekje in de jungle die we de dag ervoor hebben opgebouwd.

Op de ochtend van 30 juli werden er nog verse takken van de Vlierbes geplukt, een daarmee was het voor de papegaaien een perfecte zit en speelgelegenheid.

De Ara  Pino van een van de bezoekers van die dag vond  een goed plekje om stoer te doen.

Het werd al vrij snel druk op het terrein van de Bies Bosch. De stand van Marc en Mieke van Animal Kids werd druk bezocht. Hier poseert een jongetje met de Blauwgele Ara  Pico van Marc op de arm, voor een foto.

De Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn(SPPW) komt op voor de belangen en het welzijn van papegaaien en parkieten. Op deze dag werden er weer handtekeningen verzameld voor de aktie stop de import van papegaaien uit de natuur.

De kraam van Stichting de Moderne Papegaai werd eveneens druk bezocht. De opvangpapegaai Polleke was er ook bij. Ze heeft een groot deel van de dag lekker geslapen. Het gaat goed met haar.

De papegaaien in de Jungle hadden veel bekijks. Er werden veel vragen  gesteld over alles wat met papegaaien te maken heeft. Zoals altijd waren veel mensen verbaasd over het feit dat de vogels er zo lekker ontspannen bijzaten.

Workshop
Meer dan 100 mensen hebben met veel belangstelling geluisterd naar wat drs. Jan Hooimeijer vertelde over gedrag en opvoeding van papegaaien.

Bij de stand van de kliniek voor Vogels  werd informatie gegeven over  voeding voor kromsnavels, de cursussen die gegeven worden over verantwoord houden van Papegaaien en Parkieten,   en over het gedragsconsult voor eigenaar en kromsnavel.

Alle kandidaten voor adoptie zijn uitgenodigd om naar een van onze evenementen te komen. Een unieke gelegenheid om ons te ontmoeten! , om de workshop te volgen. Om alles te weten te komen over het houden van papegaaien op de modernemanier.

Voor een aantal mensen die geweest zijn is de adoptieprocedure  inmiddels in gang gezet, en we hopen bij deze mensen binnenkort een papegaai te kunnen plaatsen.

We hopen op 4 september  weer gegadigden voor adoptie te mogen verwelkomen op de Papegaaien en Parkieten Drive-inn  in Rotterdam.

Villa Filou maakt papegaaivriendelijk speelgoed van RVS, ook opstaptouw, speelbomen, standaards, en allerlei andere zaken die met papegaaien te maken hebben.

Dit jaar was Papegaaienkooi Nederland er ook met enkele speeltjes en daglichtlampen voor de vogels.


Share our website