Foto's

Reportage Dag van Mens en Dier 2006


Voorbereiding

Zaterdag 29 juli vond de Dag van Mens en Dier te Dordrecht plaats. SdMP was hier natuurlijk van de partij! Voor dagen als deze is altijd veel voorbereiding nodig. Op elk evenement worden er heuse papegaaienjungles gebouwd, zodat de papegaaien en parkieten op hun gemakje alles kunnen bekijken en lekker kunnen klimmen en slopen. Maar, het opbouwen van deze jungles is een tijdrovend karwei, daarom waren onze vrijwilligers al op vrijdag aanwezig om de jungles op te bouwen.  En dat werd door de vogels op prijs gesteld... want die lekkere en gezonde vlierbessen als ontbijt gingen er wel in!

Professioneel!

Doordat het gros van de vrijwilligers op vrijwel elk evenement aanwezig is om een handje te helpen, is er expertise ontwikkeld in het bouwen van jungles! De papegaaien zaten overdekt, er waren bakjes met water en brokjes in de takken vastgezet, en er was permanent iemand bezig met het sproeien van de vogels, wat op een hete dag als deze een absolute must was!

Wij willen onze vrijwilligers van harte bedanken voor hun harde werk en inzet!

Zonder vrijwilligers kunnen wij dagen als deze niet realiseren. Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Stuur dan een mailtje naar: vrijwilliger@demodernepapegaai.nl!

Groot en klein

In de jungles was een scala van (opvang) papegaaien en parkieten te bewonderen. Groot en klein had lekker de ruimte en er werd dan ook niet gekibbeld, want wat wil je nou nog meer als papegaai, dan lekker buiten in een vlier-en wilgenjungle zitten ?!

Papegaaien en parkieten ervaren dit soort dagen net als kleine kinderen verjaardagpartijtjes ervaren, als één groot feest! Ben je van plan om naar ons volgende evenement in Rotterdam te komen, neem je papegaai of parkiet dan mee!
 

Ronde in de ring

Er was een grote ring aanwezig, waar o.a. werkhonden en showpaarden hun kunstjes lieten zien. Ook papegaaien- en parkieteneigenaren liepen een rondje in de ring, om het op een moderne manier houden van papegaaien te promoten en om te laten zien dat papegaaien het erg leuk vinden om mee te gaan op de fiets, op de wandelwagen of op een opstaptouw, zelfs op het paard!

Net modern!

Ook waren er een aantal nèt moderne papegaaien naar de Dag van Mens en Dier gekomen, waaronder geelvoorhoofd amazone Japie, die hier voor het eerst in zijn leven kennismaakt met een ezeltje! Japie is een (waarschijnlijk wildvang) 30+ amazone die zijn leven lang in een kooitje heeft geleefd. Samen met Japie hebben andere net-moderne papegaaien en parkieten hun oogjes uitgekeken, en genóóten van deze dag!

Stichting de Moderne Papegaai®

Sdmp was ook aanwezig met een stand, om voorlichting te geven aan papegaaieneigenaren. Door voorlichting te geven, kan voorkomen worden dat een papegaai door gedragsproblemen zijn huis verliest. In sommige situaties kan het echt niet anders dan dat een papegaai moet worden afgestaan, daarvoor hanteert SdMP een opvang- en adoptie beleid. De Dag van Mens en Dier was voor potientiele opvang- of adoptiegezinnen een goede gelegenheid om kennis te maken met de stichting!

Eén evenement per jaar bijwonen; voorwaarde voor adoptiegezinnen

Een van de voorwaarden die SdMP stelt om een papegaai te kunnen adopteren, is dat er één keer per jaar een evenement van SdMP bijgewoond moet worden. Dat vinden de adoptiegezinnen helemaal geen probleem, want ook zij genieten samen met hun papegaai van dagen als deze! Op deze foto is Mees de blauwvoorhoofdamazone lekker aan het zonnen in de jungle. Mees is op meerdere evenementen aanwezig, omdat zijn baasjes Luc en Alain enthousiaste vrijwilligers zijn en graag een handje helpen!

SPPW

Ook Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn was aanwezig met een stand, en gaf voorlichting over het verantwoord houden van papegaaien en parkieten.  In de stand was o.a. een informatieboek  beschikbaar. SPPW voert o.a. actie tegen de import van wildvang papegaaien en vraagt aandacht voor de problematiek van handopfok en babyhandel.

Voorzitter van SPPW, vogeldierenarts en papegaaien gedragsdeskundige Drs. Hooimeijer gaf workshops over het verantwoord houden van papegaaien. Het volgen van deze workshop is een aanrader voor alle papegaaieneigenaren!
 

Andere 'papegaaien' stands

Naast de stichtingen was ook de Kliniek voor Vogels (www.kliniekvoorvogels.nl) aanwezig voor het geven van adviezen over, en de verkoop van Harrison's Bird Foods, voor het beantwoorden van vragen, en het geven van voorlichting over een verantwoorde verzorging van papegaaien en parkieten.

Zazoe Specials gaf workshops over het zelf maken van speel/klimbomen voor papegaaien en parkieten en was aanwezig voor de verkoop van handgemaakte speelbomen.

 


Share our website