Foto's

Reportage duinwandeling Meijendel


Naar buiten!

Tijdens de regenachtige dagen van de laatste periode is de zon helaas niet vaak te zien geweest. Maar daar laten de vrijwilligers van SPPW en SdMP en andere papegaaieneigenaren zich niet door op hun kop zitten! Als het zonnetje ook maar even doorbreekt, gaan ze naar buiten met hun papegaaien en parkieten!

Dit keer vond de wandeling plaats in het duingebied bij Meijendel, een pràchtig gebied, waar mens en dier lekker kunnen uitwaaien.

Iedereen gaat mee!

Jong of oud, geplukt of niet, voor àlle papegaaien en parkieten is het heerlijk om mee te gaan wandelen! Natuurlijk hebben de geplukte gaaitjes wat meer bescherming nodig als er een fris briesje staat. Een makkelijke oplossing door een handoekje om ze heen te doen, of zoals hier lekker warm in de trui, zorgt ervoor dat ook zij meekunnen!

Voor één dag verwennen...

In het duingebied was het sjouwen geblazen, want niet alle paden waren wandelwagen-proof. Maar dàt vonden de papegaaien niet erg, ze bleven prinsheerlijk zitten en lieten zich rustig overal overheen tillen! Door alle aandacht die de vogels van andere wandelaars krijgen, de lekkere versnaperingen en nieuwe indrukken zijn dagen als deze echte verwendagen, maar die mogen er ook zijn!

Hé, daar is de zee!

Net als kinderen vinden ook papegaaien het erg leuk om nieuwe dingen te zien en te beleven. Zoals èchte moderne papegaaien genoten ze van de zilte zeelucht, het zand en de golven!

Even uitrusten

Na een fikse wandeling was het tijd voor een hapje en een drankje. De vogels kregen verse vliertakken en besjes en de eigenaren deden energie op voor de volgende wandeling.

Samen een terrasje pakken is erg gezellig, dat vinden papegaaien ook! Ze lieten de kans dan ook niet voorbij gaan om mee te lachen, te kletsen en zich uit te sloven voor andere nieuwsgierige wandelaars!

Dutje

Papegaaien en parkieten doen vaak een dutje overdag. Maar na een dag in de frisse buitenlucht zijn de vogels écht moe van alle indrukken. De meeste vogels deden op het terrasje al even de oogjes toe.. Maar in de auto op weg naar huis was er niets meer te horen, iedereen was op weg naar dromenland.. Om de volgende morgen weer wakker te worden als een echte Moderne Papegaai!


Share our website