Foto's

Reportage opvangpapegaai- Bettie


Net aangekomen in de Biesbosch

30 Juli was voor Bettie , opvangpapegaai van de Stichting meteen een geweldige ervaring. Bettie is namelijk meegeweest naar de dag van Mens en Dier in de Biesbosch. Over de achtergrond van deze vogel kunnen we vertellen dat ze meerdere adressen heeft gehad.

Bij het voorlaatste adres heeft ze geruime tijd in afzondering op een kamer gezeten, omdat men in de veronderstelling verkeerde dat Bettie mogelijk een ziekte had, omdat ze haar veren plukt.

Helaas voor Bettie, die helemaal geen ziekte heeft, maar plukt vanwege een gedragsprobleem veroorzaakt door sociale omstandigheden.

Bettie is net aangekomen en kijkt haar ogen uit! Bettie wil ook graag naar buiten, net als alle andere papegaaien.
Voor dit sociale en zeer intelligente dier, is een dag als deze een geweldig positieve ervaring.
Bettie is in de Papegaaienjungle gezet, en kijkt even rustig naar alle gebeurtenissen om haar heen.

Eenmaal in de Jungle tussen de andere papegaaien is Bettie snel op haar gemak, ze heeft het reuze naar haar zin. Hier zien jullie haar helemaal vooraan zitten bij de andere  papegaaien.

Bettie stapt bij iedereen op. ook bij kinderen. Deze dag is een geweldige ervaring, de papegaai leert ontzettend veel van alle indrukken. Het is goed voor de vogels om zoveel mogelijk te zien, andere vogels, dieren en mensen. En vooral..om bij zoveel mogelijk mensen op te stappen.

Papegaaien zijn niet eenkennig namelijk als je ze leert dat andere mensen ontmoeten ook een leuke ervaring is!Hier zien jullie Bettie bij een klein meisje op de arm stappen links onder op de foto.

Deze papegaai gaat met Linda mee, opvanggezin van de Stichting. Bettie heeft genoten op deze dag, en heeft geslapen als een Roosje. Met Bettie gaat het goed, het is een makkelijke papegaai. Bettie houdt van alle mensen, en is dol op kinderen.

Papegaaien gaan graag mee een stukje fietsen. Bettie houdt hier ook van.

Papegaaien willen graag mee naar buiten, boodschappen doen, de hond uitlaten, en genieten van alles om zich heen. Een papegaai  die altijd in een kooi zit is een ongelukkige vogel.

Hier nog wat foto,s van Bettie. Papegaaien  vinden het een feest als ze een eigen speelgelegenheid hebben met verse takken om aan de knagen. Papegaaien slopen nu eenmaal graag. Hier zien jullie Bettie met een stukje mais.

Met verse takken van Wilgenhout en takken van de Vlierbes is voor bettie en haar huisgenootje een speelplek gemaakt. Bettie is ook aanwezig op 4 september bij de Papegaaien en Parkieten Drive-inn.

Wil je in aanmerking komen voor adoptie van een van onze papegaaien?

Dan verwachten wij in ieder geval dat je zoveel mogelijk leert over  het houden van papegaaien op de modernemanier. Bettie, en onze andere papegaaien willen  natuurlijk wel graag modern blijven, en van hun vrijheid blijven genieten!


Share our website