Foto's

Reportage opvangpapegaai- Coco


Verleden

Coco is een hoogbejaarde blauwvoorhoofd amazone, die in zijn verleden heel wat heeft meegemaakt. Het grootste deel van zijn leven heeft hij in een kroeg gewoond, waar hij stelselmatig werd mishandeld door dronken bezoekers. Uit deze kroeg is hij uit medelijden weg gehaald door een gezin waar hij ongeveer 20 jaar heeft gewoond. Wegens familie omstandigheden was dit gezin genoodzaakt om Coco af te staan.

Heden

Door jarenlang in rook, donkerheid en in barre levensomstandigheden te hebben geleefd, was Coco's gezondheid ronduit slecht. Hij werd opgenomen en behandeld in de Kliniek voor Vogels waar zijn gezondheid vooruit ging. Nu woont hij in een opvanggezin waar hij geniet van gezonde brokjes, mee naar buiten gaat om de broodnodige vitamientjes uit het daglicht op te doen, en lekker takken te slopen.

Toekomst

Vanwege zijn hoge leeftijd en slechte lichamelijke conditie, mag Coco zijn laatste levensjaren/maanden in een liefdevolle omgeving doorbrengen waar hij verzekerd is van goede lichamelijke en psychische zorg.

Op deze foto geniet Coco (linksboven) samen met de andere amazones van het opvanggezin van een heerlijke wandeling. Hij geniet er zรณ van, dat hij soms even in slaap doezelt!


Share our website