Foto's

Reportage opvangpapegaai- Joris


Joris de Grijze Roodstaart

Grijze Roodstaart Joris  is afgestaan door een bejaard echtpaar, dat niet langer voor Joris kon zorgen.

Joris is meeverhuisd naar een verzorgingsflat, en sindsdien een beetje lastig geworden. Joris mocht graag met zijn etensbakjes rammelen, en verzon van alles om de aandacht te krijgen.

Stichting de Moderne Papegaai is gevraagd een goed huis voor Joris te zoeken.  Tijdens de eerste ontmoeting  demonstreerde Joris meteen hoe goed hij kon rammelen met zijn bakjes terwijl zijn eigenares hierover vertelde... Joris deed nog een dansje, liet zich op zijn kop kietelen, floot een mooi lied, en  volgde het gesprek over zijn naderende verhuizing met veel aandacht.
Joris  gaat een nieuw leven tegemoet. Hij is geen modern leven gewend. Joris is met veel liefde verzorgd, maar  heeft nog geen weet van wat hem nog meer te wachten staat.

11  jaar in de huiskamer, en dan meegenomen worden, was voor Joris het begin van een groot avontuur.

Joris is tijdelijk bij een van de gastgezinnen van de stichting. In dit gezin zijn nog meer papegaaien. Voor Joris zeer geschikt. Hier kan hij goed kijken naar andere papegaaien, en ervaren hoe het is om in een groep met andere vogels te zijn.

Joris is  wat angstig, maar ziet aan de andere papegaaien dat er niets is om angstig voor te zijn. Hij draait mee in de dagelijkse routine.

Ieder dag lekker naar buiten, dagelijks douchen, leren opstappen.

Voor Joris is een nieuw tijdperk aangebroken. Het gaat goed met hem. Hij moet nog wennen, hij is tenslotte nog maar een paar dagen aan zijn nieuwe leventje begonnen.

Joris was absoluut niet handtam, maar maakt nu dagelijks vorderingen. Joris stapt al netjes op.

Medewerkers van de stichting werken  volgens een bepaalde methodiek met de papegaai.

Deze methode heeft alles te maken met respect voor de intelligentie van de papegaai.

U kunt Joris en de andere opvangpapegaaien van de stichting zien op 4 september tijdens de Papegaaien en Parkieten Drive-inn in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Joris weet niet wat hem overkomt. De eerste dagen was hij wat angstig. Logisch als je bedenkt dat de leefwereld voor deze vogel ineens een heel stuk groter en spannender is geworden.

Iedere dag douchen hoort er bij natuurlijk.

Joris eet niet, maar vreet! Hij  eet zich helemaal vol met pellets. Dit zien we vaker met vogels die overschakelen van zaadvoer naar pellets..

Joris kan blijven eten. Het douchen was een onderbrekening van de maaltijd, na het douchen ging Joris weer vrolijk verder met..... eten.

Die palmnoot smaakt ook goed. Joris gaat al aardig wennen. Hij is niet meer zo bang voor alles. Hij heeft de eerste dag een hele tijd op 1 poot op een touw gestaan, alles vond hij griezelig. Joris heeft zelf ondervonden dat er niets is om bang van te zijn. Het gaat iedere dag beter, en de vooruitgang is goed merkbaar.

Joris is een lieve en gezellige handtamme papegaai geworden.

De stichting heeft voor joris inmiddels een goed adoptiegezin gevonden. Hier een foto van Joris  bij haar nieuwe gezin!


Share our website