Foto's

Reportage opvangpapegaai-Kruimel en Kliko


Kruimel is een Grijze Roodstaartpapegaai van 5 jaar oud. Ze is samen met haar huisgenoot Kliko de Bonte Boer afgestaan aan de stichting om een goed huis voor deze twee vogels te zoeken.

Kruimel is een geweldige papegaai.

Zachtaardig en vriendelijk,handtam, en een gezellige huisgenoot.Ze geniet van menselijk gezelschap, een kameraad voor het leven!

Kruimel is een plukkertje. Bij publicaties kun je  belangrijke info vinden over de oorzaak, en de verzorging van plukkende papegaaien.

Helaas horen we nog vaak dat plukkende papegaaien met spuitbussen worden behandeld, met medicatie, met een kraag om de hals. Plukkende papegaaien dienen altijd te worden onderzocht door een vogeldierenarts om lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Meestal is de oorzaak een sociaal gedragprobleem dat kan worden opgelost door een verantwoorde omgang met de papegaai op basis van respect.

Wisten jullie dat plukkende papegaaien een omgevingstemperauur van 25 graden nodig hebben? Een warmtelamp is onmisbaar, de vogel zal zich hierbij een stuk behaaglijker voelen.

Kliko is een prachtige Bonte Boer. Hij is 5 jaar oud en handtam. Kliko is eigenlijk al een moderne papegaai.

Hij is vrolijk en  een gezellige huisgenoot Voor deze geweldig leuke papegaai zoeken we een goed huis.De vorige eigenaren van deze  papegaaien konden vanwege omstandigheden niet meer voor de vogels zorgen.

De papegaaien zijn inmiddels ondergebracht bij een gastgezin. Gastgezinnen hebben ervaring in de eerste opvang van deze dieren. De vogels blijven net zo lang bij het gastgezin tot we een  geschikt adoptiegezin hebben gevonden.

De stichting krijgt veel aanmeldingen voor adoptie. We zijn met name geinteresseerd in kandidaten die alles willen leren over het op de moderne manier omgaan met papegaaien.

Het gaat heel erg goed met Kruimel.

Kruimel maakt kennis met alle dieren op haar opvangadres. het paard vond ze reuze lief, en  lag haar kopje tegen de warme hals van het paard.

Kruimel is  geplaatst bij een van de opvanggezinnen van de stichting. Daar worden de opvangpapegaaien gesocialiseerd, daar leren ze hoe het is om een papegaai te zijn. Papegaaien  worden over gezet op gezonde voeding (Harrison Pellets), en worden handtam gemaakt.

Na een periode van herstel gaat de papegaai naar een adoptiegezin.

Kruimel en Kliko zijn inmiddels geadopteerd.


Share our website