Foto's

Reportage opvangpapegaai- Lorre-co


Lorre-co is een 50+ geelvoorhoofd amazone, die zijn hele leven op een zaaddieet in een rond kooitje heeft geleefd.

Nadat hij naar de 2e generatie in de familie is gegaan, ontwikkelde hij schreeuwgedrag. Omdat dit gezin geen kans zag om meer tijd met hem te besteden, is er besloten om Lorre-co af te staan.

Door de matige leefomstandigheden was Lorre-co's conditie slecht, als hij op het enige stokje in zijn kooi van de ene naar de andere kant liep, was hij buiten adem.

Hier heeft Lorre-co nog geen benul van wat er hem te wachten staat...

Nadat Lorre-co even aan iedereen moest laten zien dat hij een echte, eigenzinnige amazone was, transformeerde hij in een supersnel tempo in een moderne, zachtaardige papegaai.

Lorre-co werd in zijn opvanggezin overgeschakeld naar volwaardige voeding, werd gedouched en ging mee naar buiten - hiermee was de start naar een modern, gezond en volwaardig leven gemaakt!

Een aantal weken later zit Lorre-co lekker tussen de andere papegaaien te genieten van de frisse buitenlucht en verste takken in de jungle op de Stuif-in, in Purmerend, als dat niet modern is?!

Op de Stuif-in in Purmerend mocht Lorre-co samen met Jaba de grijze roodstaart mee naar huis met hun nieuwe adoptiegezin.

We wensen Lorre-co, Jaba, Marieke en Erik veel plezier samen!

Deze foto kregen we van Marieke. Lorre-co gaat samen met Jaba lekker mee naar de camping, en geniet met volle teugen van het buiten zijn!


Share our website