Foto's

Reportage opvangpapegaai- Rambo


Voorstellen

Rambo is een Grijze Roodstaart die ruim 20 jaar niet uit de kooi is geweest. Door gezondheids-omstandigheden was zijn eigenaresse genoodzaakt hem af te staan.

Ondanks al die jaren van opsluiting, glinsteren zijn oogjes nog van nieuwschierigheid. Tijd voor een nieuwe start, een nieuw leven, een nieuwe wereld die voor hem open zal gaan!

Karakter

Natuurlijk heeft elke papegaai zijn eigen karakter. Rambo is speels, nieuwschierig en leert erg snel. Kortom, een papegaai die zeer zeker van zijn toekomst zal gaan genieten!

Douchen

In zijn opvanggezin ging Rambo, net zoals alle andere papegaaien in het gezin, lekker mee onder de douche. Douchen is een erg belangrijk onderdeel in de verzorging van papegaaien. Door ze te douchen worden niet alleen de veren schoon, maar worden ook de slijmvliezen bevochtigd, waardoor ze snel weer nieuwe slijmvliezen kunnen aanmaken. Voor Rambo was het douchen de eerste paar keren nog erg wennen, maar als papegaaien er eenmaal aan gewent zijn geraakt, vinden ze het heerlijk!

Nooit meer eenzaam

Rambo had nog nooit in zijn leven een andere papegaai gezien. Dat is erg jammer want grijze roodstaarten zijn groepsdieren, ze zijn sociaal en stellen gezelschap op prijs.

Hier zit Rambo (rechtsonder) buiten in de klimboom bij de andere papegaaien van het opvanggezin. Natuurlijk was dat in het begin allemaal erg spannend!

Een nieuw begin!

Doordat Rambo een hele pientere papegaai is, ging het omschakelen naar zijn 'moderne bestaan' erg snel en bijna vlekkeloos. Rambo zit hier lekker van een nootje te genieten op de klimboom bij zijn nieuwe gezin. Rambo is er klรกรกr voor!


Share our website