Foto's

Reportage opvangpapegaai- Sjoerd


Sjoerd de Witkuifkaketoe

Sjoerd is een Witkuifkaketoe van bijna 2 jaar oud.Deze jonge kaketoe kon vanwege persoonlijke omstandigheden niet langer in het huidige gezin blijven wonen.

Het gezin heeft ervoor gekozen om Sjoerd af te staan aan Stichting de Moderne Papegaai omdat ze er zeker van  zijn dat er voor Sjoerd een heel goed huis wordt gezocht.Sjoerd blijft eigendom van de Stichting en zal nooit in de handel terecht komen.
Opvang

Sjoerd is geplaatst in een opvanggezin waar meerdere papegaaien zijn. Zoals  op deze foto is te zien geniet Sjoerd met volle teugen van zijn dagelijkse wandeling met de andere papegaaien.

Kaketoe's

Sjoerd is een geweldige papegaai. Kaketoe's zijn populaire kromsnavels . Helaas staan juist deze dieren vaak op internetsite's te koop vanwege het feit dat ze onhandelbaar worden. Schreeuwen en plukken is een veelvoorkomend gedragsprobleem.

Kaketoe's behoren tot de moeilijkst opvoedbare vogels. Het vereist specifieke deskundigheid om deze vogels op een verantwoorde manier als gezelschapsvogel te kunnen houden.

Adoptie

Sjoerd heeft inmiddels een goed thuis gevonden


Share our website