Foto's

Reportage P&P Stuif-in Purmerend 2006


De eerste Stuif-in van 2006!

Ook dit jaar was Stichting de Moderne Papegaai®, in samenwerking met Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn, weer uitgenodigd door Stichting Dierenambulance Purmerend e.o. op hun terrein, voor het houden van de jaarlijkse Papegaaien en Parkieten Stuif-in.

Vrijwilligers

Vrijwilligers van SdMP, SPPW en de dierenambulance, waren de dag vantevoren al druk aan de slag voor het opbouwen van de papegaaienjungles en de stands. Op de dag zelf was het voor de meeste mensen vroeg uit de veren! De ochtend begon met een paar lichte buitjes, maar daar hoorden we de vogels niet over klagen! Later op de ochtend brak het zonnetje door en werdt het gezellig druk.

Lijkt het je ook leuk om SdMP en SPPW te helpen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilliger@demodernepapegaai.nl!

Stichting de Moderne Papegaai®

Stichting de Moderne Papegaai® was aanwezig voor het geven van voorlichting over papegaaien die tussen de wal en het schip terrecht komen. Dat papegaaien hun huis kwijt raken willen we net voorkomen, door papegaaieneigenaren op weg te helpen zodat ook hun papegaai een gezond leven kan leiden en een volwaardig gezinslid kan zijn!

Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn

De primaire doelstelling van SPPW is het  opkomen voor het welzijn van papegaaien die als gezelschapsvogels worden gehouden. Dat wordt bereikt door het geven van informatie en voorlichting over het verantwoord houden van papegaaien/parkieten. 

In de stand is o.a. een informatieboek en het Toean verhaal beschikbaar. Daarnaast zijn er andere aktiviteiten die in het kader van het welzijn worden ontwikkeld zoals de aktie tegen de import van wildvang papegaaien en aandacht vragen voor de problematiek van handopfok en babyhandel.

Heb je de petitie tegen de import van wildvang papegaaien nog niet getekend? Doe het dan snel op www.sppw.nl.

Workshop

Drs. Hooimeijer is vogeldierenarts en papegaaiengedragsdeskundige aan de Kliniek voor Vogels te Meppel. Op deze dag werden door Drs. Hooimeijer 2 workshops verzorgd. Hier leerden  papegaaien- en parkieteneigenaren over het natuurlijk gedrag en probleem gedrag van papegaaien, alsmede kreeg men een inleiding over het 5 stappen gedragsprotocol voor papegaaien en parkieten.

Drs. Hooimeijer is tevens hoofddocent van de papegaaien cursussen die in het Martin Gaus Gedragscentrum worden gegeven. Wil je alles weten over het gedrag en de opvoeding van papegaaien? Dan zijn deze cursussen een aanrader! Kijk voor meer info op: www.martingaus.nl

Kliniek voor Vogels

Naast het geven van de workshops was Drs. Hooimeijer met de Kliniek voor Vogels aanwezig voor het beantwoorden van vragen, het geven van voorlichting over papegaaienvoeding en over een verantwoorde verzorging van papegaaien en parkieten.

Voor meer info over de Kliniek voor Vogels, kijk op: www.kliniekvoorvogels.nl, of over verantwoorde papegaaienvoeding, kijk op: www.harrisonsbirdfoods.nl

Kortwieken, onderdeel van gedragsprotocol!

Bij een verantwoorde verzorging van huiskamerpapegaaien hoort een gedragsprotocol. Onderdeel hiervan is het kortwieken, een initiatief dat door de Kliniek voor Vogels is opgezet, en wat natuurlijk ook door SdMP en SPPW wordt uitgedragen. Vrijwilligers van beide stichtingen hebben zich ingezet om papegaaien te kortwieken, zodat ook deze papegaaien aan een modern en volwaardig bestaan kunnen beginnen! Omdat kortwieken een onderdeel van een gedragsprotocol is, konden alleen papegaaieneigenaren die een workshop hadden gevolgd, hun vogel laten kortwieken.

Zazoe Specials en Papegaaienkooi Nederland

Papegaaien en parkieten hebben een plekje nodig buiten hun kooi. Mede door geruime tijd buiten de kooi door te brengen, voelt een papegaai zich zekerder en wordt ongewenst gedrag voorkomen. Zazoe Specials gaf een lezing over het nut van klim/speelbomen. Dit bedrijf maakt papegaaivriendelijke klimbomen, vakmanschap verzekerd!

Naast Zazoe Specials was ook Papegaaienkooi Nederland aanwezig met een ruim aanbod van papegaaivriendelijk speelgoed, intelligentiespelletjes, opstaptouwen en nog veel meer. Voor meer info over klimbomen of speelgoed, kijk op www.papegaaienkooinederland.nl

Gezinsuitje

Omdat de Stuif-ins uitjes zijn voor het hele gezin, was ook aan de kinderen gedacht, er was een heus bungee-jump toestel aanwezig (waar niet alleen kinderen zich op konden uitleven!). Ook konden kinderen prachtig geschminkt worden door onze vrijwilligster Mariette. De opbrengsten hiervan kwamen volledig ten goede aan de beide stichtingen!

De papegaaien in de jungle waren tegen het eind van de middag behoorlijk bek af van alle indrukken, en zaten op één pootje lekker te dutten, een teken van een super-geslaagde dag!


Share our website