Foto's

Reportage Stuif-in Rotterdam 2006


Alweer een jaar geleden...

Vorig jaar augustus tijdens de Stuif-in in het Kralingse Bos wisten we niet wat we meemaakten, zóveel papegaaieneigenaren die op zoek waren naar informatie, en samen met hun papegaai genoten van een dagje uit!

Reden te meer om dit evenement te herhalen. Ook dit jaar werdt de Stuif-in druk bezocht. We hebben veel papegaaien op weg mogen helpen naar een modern bestaan, een tweede kans, een nieuw begin!

Naast een leerzame dag, was het vooral erg gezellig! Mens en papegaai genoten met volle teugen van elkaar, zoals deze ara's die elkaar voor het eerst ontmoeten!

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kon deze dag niet mogelijk gemaakt worden. Voor evenementen als deze is veel voorbereiding nodig, maar ook op de dag zelf is het rennen en vliegen voor de vrijwilligers, maar dat doen ze gráág! De dag vantevoren hadden een aantal vrijwilligers speciaal vrij genomen om voorbereidingen te treffen en op de dag zelf ging bij de meeste vrijwilligers de wekker om 05.00 uur 's morgens...wat zijn we blij met hun inzet!

Kliniek voor Vogels

Door de aanwezigheid van de Kliniek voor Vogels, zijn dagen als deze extra geslaagd. Door de nauwe samenwerking met de Kliniek voor Vogels, kan SdMP de deskundigheid die vanuit de Kliniek voor Vogels wordt vergaard, vele papegaaieneigenaren op de goede weg te helpen.

In een keer... modern!

De eigenaren van Princess (geelvoorhoofdamazone) en de prachtige Gringo (geelwangamazone) waren helemaal uit Brussel afgereisd om de Stuif-in mee te maken. Het gezin had SdMP benaderd omdat ze erg graag hun vogels een modern bestaan wilden geven.

Toen Princess en Gringo met hun eigenaren aankwamen, zaten ze erg onzeker op de schouder. Het gezin vond het toch ietwat eng om voor de eerste keer met ze naar buiten te gaan. Maaar... na een tijdje zaten beide amazones op hun gemakje op de arm, daarna zelfs lekker in de jungle (die eerst nog heeel eng was!) samen bij de andere papegaaien. Een fantastisch voorbeeld van hoe intelligent papegaaien zijn: zolang wij geen probleem hebben, hebben zij dat ook niet!

Workshop

Drs. Jan Hooimeijer, voorzitter van SPPW, gaf een super-leerzame workshop over het verantwoord houden van papegaaien en parkieten. Een workshop boordevol nuttige informatie die voor elke papegaaieneigenaar een aanrader is! De workshop zat dan ook nokjevol en vele eigenaren gingen een stuk wijzer naar huis!

De opbrengsten van de workshop kwamen volledig ten gunste aan SPPW en SdMP!

Kortwieken

Na het volgen van de workhop konden papegaaieneigenaren hun vogel laten kortwieken. Kortwieken is een onderdeel van een gedragsprotocol dat ontwikkeld is door de Kliniek voor Vogels. Deze volgorde wordt aangehouden omdat het van belang dat is dat papegaaieneigenaren leren hoe ze het gedragsprotocol moet toepassen, voordat hun vogel gekortwiekt wordt.

Hier legt Nida aan de eigenaren uit hoe een papegaai of parkiet op een verantwoorde manier gekortwiekt wordt. Zo kunnen de eigenaren het thuis zelf bijhouden, o.a. door elke dag in spelvorm te 'oefenen' met hun papegaai.

Dank aan Robert en Nida, voor hun -wederom- deskundige inzet tijdens het kortwieken!

© Araproject

Samen

Flex is een amazone die al 47 jaar in de familie was, en door de 'tweede generatie' in de familie is overgomen. Door de moderne omgang van zijn eigenaren Rick en Femke en door het gezelschap van de jonge kaketoe Chica, is Flex aan zijn tweede jeugd begonnen! Flex is dikke maatjes met Chica, gaat vrijwel elk weekend mee wandelen, gaat mee naar elk evenement van de stichtingen, een èchte moderne papegaai dus!

Door de begeleiding van SdMP geniet Flex nu van zijn moderne leven in een goed gezin, en is niet in een collectief opvangcentrum beland. Dàt is waar SdMP voor stáát!

Wil je het verhaal van Flex nalezen, kijk dan onder het kopje 'Foto's'.

In het nieuws...

Adoptiepapegaaien Jaba de grijze roodstaart en Lorre-co de amazone, werden samen met hun maatjes Yara de geelkuif kaketoe en Woody de grijze roodstaart, tijdens de Stuif-in gefilmd door SBS6! Een hele ervaring! Helaas werd 's avonds in de uitzending van Hart van Nederland niet goed weergeven waarom de stichtingen en de Kliniek voor Vogels evenementen als deze organiseren, maar de papegaaien vonden het wel leuk om even 'in te picture' te staan!

Uitpuffen

Na een super-geslaagde, maar zeker ook uitputtende dag, besloten de vrijwilligers om het bijgelegen pannekoek restaurant aan te doen voor een hapje en een drankje. Er was tijd om de dag te evalueren en verbeterpunten te bedenken. Maar vooral was het erg gezellig om als vaste groep vrijwilligers waaronder Mariette die altijd van de partij is voor het schminken van kinderen, Henk en Adrie, en alle andere vrijwilligers terug te kijken op een geslaagde dag.

Voor foto's van de Stuif-in Rotterdam kijk op: http://www.araproject.nl/kralingse%20bos%202006.zip en http://www.ash-photo.com/


Share our website