Foto's

Reportage wandeling Biesbosch


Hemelvaartsdag

Papegaaieneigenaren gaan op Hemelvaartsdag niet naar een overvolle woonboulevard, of uren in de file staan, maar ze trekken er op uit, ondanks de regen! En wel naar de Biesbosch, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, gezond voor mens en papegaai!

Rond 11.00 uur verzamelde iedereen zich bij de Viersprong in Dordrecht.

Regen

Ondanks de goedgehumeurde mensen en papegaaien, besloten de weergoden roet in het eten te gooien, het regende pijpenstelen! Een zacht regenbuitje is harstikke goed voor papegaaien, maar als het echt hard regent, kiezen ook zij voor een dak boven hun hoofd!

Uitje

Daarom ging de hele groep naar binnen om wat te drinken, er werdt veel gekletst, en niet alleen door de mensen... Ook voor papegaaien is het erg gezellig, maar ook leerzaam om eens 'onder elkaar' te komen, dus als je op visite gaat, neem je papegaai of parkiet gezellig mee!

Last but not least!

Tegen de middag stopt het met regenen en de wandeling kan van start! Het is wel nog een beetje uitkijken voor de grote plassen, maar dat kan de pret niet drukken!

Survival in de Biesbosch

Door de omgewaaide bomen wordt het (alweer) een heuse survivaltocht, men moet elkaar helpen om de wagens over de obstakels te tillen, de papegaaien laten hun eigenaren lekker zwoegen en vinden het prachtig!

Verste takken

Groot en klein geniet beduidend van de verse takken, iets waar papegaaien en parkieten dol op zijn en erg goed kunnen: Slopen!

Ondanks de regen was het een hele geslaagde, maar vooral ook gezellige dag. Deze wandeldag heeft zelfs de krant gehaald, kijk maar onder het kopje 'publicaties'!

Ga mee!

De eerstvolgende wandeling is de allereerste Fietstocht! Willen jij en je papegaai hier ook van de partij zijn? Kijk dan bij 'overzicht activiteiten 2006'!


Share our website