Foto's

Reportage wandeling Lage Vuursche


Genieten van de nazomer

Graag pikken papegaaien en hun eigenaren nog even de laatste zomerse zonnestraaltjes mee, voordat de bomen kaal worden en het weer guurder wordt. Daarom was er afgesproken om te gaan wandelen nabij Utrecht, op zondag 17 september. Dit keer vond de wandeling plaats in de Lage Vuursche, een prachtig natuurgebied met vele mogelijkheden om te wandelen.

Fris

Ondanks de goede weersvoorspelling was het toch wat fris, maar door het wandelen op de losse zandpaden werd iedereen vanzelf warm. De papegaaien daarentegen hadden nergens last van, zij hebben immers een dik verenpak! Lekker door de bladeren scharrelen, en dan ook nog van een druifje smikkelen, zorgde ervoor dat zelfs de pootjes lekker warm bleven!

Rustig

In dit natuurgebied scheen het op zondagen altijd erg druk te zijn, gelukkig viel dat reuze mee, en kon iedereen lekker aan de wandel!

Soms zorgen on-aangelijnde honden voor 'panieksituaties', maar.... zolang jij rustig blijft, blijft je vogel dat ook en is er niets aan de hand!

Al doende leert men!

Des te vaker iedereen met elkaar gaat wandelen, des te meer ideeën er opgedaan worden voor papegaai-vervoersmiddelen! Vooral de buggy’s zijn erg handig, omdat deze makkelijk aan te passen zijn voor de vogels door ze van natuurtouw en takken te voorzien. Door de grote wielen zijn ze geschikt op elke 'outdoor' grond, en dat is weer een voordeel voor de al-sjouwende-eigenaren! Bovendien zijn ze extra handig om spullen mee te vervoeren (want de gaaien stellen een versnapering onderweg toch wel op prijs!)

Lunch

Halverwege een flinke wandeling door het zand begonnen de magen te knorren! Gelukkig was er van te voren besloten om te gaan picknicken. Dus de hapjes en drankjes (voornamelijk koffie en thee want het was nog steeds fris) kwamen tevoorschijn. Natuurlijk werden de gaaien niet overgeslagen en ook zij kregen iets lekkers.

Traditie

Nog een stukje verder op de Stulp was een mooi plekje om een foto te maken van de groep papegaaien en parkieten. Inmiddels is het bijna traditie dat er op een wandeling een leuke boom wordt uitgezocht om de vogels op te zetten voor een groepsfoto, zie hier het resultaat!

Pauze!

Nog een stukje ploegen door het zand en het beginpunt was alweer in zicht. Die vijf km zat er snel op! Dan even een welverdiende koffiestop!

Na weer voldoende bijgetankt te hebben, ging de Kasteeltuinden-wandeling van start. Ook weer een prachtige wandeling, redelijk rustig en goede wandelpaden. 

Natuur

De wandelaars trokken door het bos en over de heide, waar mens en dier genoten van alle lekkere geuren van de natuur! Papegaaien vinden het net als kleine kinderen leuk om nieuwe dingen te zien, en mee uit te gaan met het gezin. Een dagje wandelen in de natuur is dan ook voor hen een heerlijke ervaring.

Eindelijk!

Na een flinke wandeling, waarbij je als papegaai op een buggy door zand wordt geduwd, ben je blij als je even je oogleden mag rusten. Dat touw zit best lekker, maar je moet je wel stevig vast houden zeg pff..! Dat gehobbel over gaten en boomwortels, fitness voor papegaaien! De wandeling in de Lage Vuursche was heerlijk, iedereen heeft genóten!

Met dank aan Viola Escherich voor het inzenden van deze tekst.

 


Share our website