Foto's

Update adoptiepapegaai Loco


Loco de amazone

Loco is een van de eerste opvangpapegaaien van de stichting, een 40+ amazone waarvan je de opvangreportage kunt lezen op deze site. Tegenwoordig woont Loco samen met Senegalpapegaai Kaatje en Valkparkiet Loebas in zijn adoptiegezin. Loco is een lieve amazone die erg op zijn rust gesteld is. Hij vindt het leuk om met de radio mee te zingen en kletst honderduit met een zeer apart stemgeluid dat op een antwoordapparaat lijkt!

Wennen...

In het begin moesten beide partijen even aan elkaar wennen, maar het was al snel duidelijk dat het klikte! Loco is een papegaai die eerst de kat uit de boom kijkt, maar na een poosje zijn oogjes uitkijkt en heerlijk geniet. 

Loco gaat mee op alle evenementen van de stichting, waar hij samen met de andere papegaaien geniet van het zonnetje, het douchen, de versnaperingen, maar vooral van het gezelschap van de andere papegaaien!

Tweede jeugd

Loco gaat zienderogen vooruit en gaat zich steeds beter voelen in zijn nieuwe gezin. Dit 'oud' baasje' speelt en gaat op onderzoek uit! Ook pakt hij nu snel nieuwe dingen op, o.a. door naar andere papegaaien te kijken. Zo heeft hij bijvoorbeeld geleerd om op warme dagen uit een bekertje te drinken! Ook nieuwe dingen proeven is hij helemaal voor in en wil overal wel eventjes zijn snavel in zetten!

Eten

Hoewel Loco in het begin wel al veel verschillende dingen at, was hij toch een beetje kieskeurig. Zoals hij in het begin niets van Juvenile balletjes moest weten, eet hij ze nu alsof zijn leven er vanaf hangt!

Papegaaienvisite vindt Loco erg gezellig, samen met Geelvoorhoofd amazone Max Juvenile eten is dan ook een feest!

Thuis

Loco vindt het geweldig om lekker te wandelen en te fietsen en zit dan onderweg voluit te kletsen en te zingen. Als hij andere mensen ziet, laat hij zijn kenmerkende lach horen waar hij natuurlijk mee scoort!

Loco heeft zijn thuis gevonden en de stichting is het adoptiegezin erg dankbaar voor de goede zorgen.

Lijkt het jou ook wat om een papegaai te adopteren? Lees dan de adoptievoorwaarden op deze site en stuur een mailtje naar adoptie@demodernepapegaai.nl!


Share our website