Foto's

Update adoptiepapegaai: Takka


Weten jullie nog?

Takka is een geelkuifje dat wegens familie omstandigheden moest worden afgestaan. Ze had 35 jaar in haar vorige gezin gewoond, waar ze een meester in het manipuleren van haar eigenaren was, waardoor ze uiteindelijk zelf hartstikke onzeker was geworden.

Op deze foto maakt Takka kennis met speelgoed tijdens haar opvangperiode.

Kaketoes

De wijze van omgang en opvoeding bij kaketoes is van crucieel belang. Daarnaast zijn kaketoes ontzettend veeleisend, de tijd die nodig is voor de opvoeding van een kaketoe kan vergeleken worden met tijd die wordt besteed aan het opvoeden van een kind. Helaas zijn veel mensen zich daar niet van bewust en schaffen een babykaketoe aan. Zodra de baby in zijn pubertijd beland, veranderd hij zonder goede begeleiding in een schreeuwende, bijtende, gedragsgestoorde vogel. Hier weten de meeste eigenaren zich geen raad mee en willen hun huisdier wat nog zeker 60 jaar zal leven, zo snel mogelijk kwijt. Vogelopvangcentra over de hele wereld zitten nokjevol met automutilerende kaketoes. Dus zeker voor deze soort geld: Bezint eer ge begint! Metamorfose

 

Op de foto hierboven zie je hoe Takka eruit zag voordat ze bij de stichting kwam... de foto hieronder is van enkele weken geleden!

Door het ongewenst gedrag van Takka niet meer te belonen, heeft Takka een ware metamorfose ondergaan. Haar onzekerheid wat o.a. resulteerde in plukgedrag en het zich om het minste of geringste op de grond laten vallen, is helemaal verdwenen. Ze is nu een vrolijke, lieve kaketoe met een heel eigen karakter!

Adoptiegezin

Sinds een paar maanden is Takka geadopteerd. Het gaat erg goed met haar, ze woont op het platteland en gaat vaak lekker mee naar buiten met haar gezin en de andere dieren van de familie. Op deze foto gaat ze mee wandelen met opvangpapegaai Sjoerd en ara Elvis.

SdMP wil het adoptiegezin van Takka van harte bedanken voor de goede zorgen, Takka mag zich een geprezen kaketoe voelen met haar heerlijke, moderne leven!


Share our website