Foto's

Update adoptiepapegaaien Lory en Jaba


Lorre-Co

Lory, zoals Lorre-co meestal genoemd wordt en Jaba zijn inmiddels al weer ruim een half jaar geleden geadopteerd. Lory is in juli 2006 opgevangen door de Stichting nadat ze 50 jaar in een kooi had gezeten. Een verslagje daarvan staat eveneens op de website bij een van de fotopagina's

Lory, de Geelvoorhoofdamazone verkeerde in een slechte lichamelijke conditie, maar knapte door goede voeding en verzorging bij het opvanggezin vrij snel op.

Jaba
Jaba is in januari 2006 opgevangen zoals op een eerdere fotoreportage is te lezen. Opvangpapegaaien blijven net zo lang bij het opvanggezin totdat er een geschikte match is gevonden. In sommige gevallen worden twee papegaaien tegelijk geplaatst.

Lory en Jaba
Het adoptiegezin is heel gelukkig met beide papegaaien. Beide vogels gaan regelmatig mee op stap, en genieten daar met volle teugen van. Lory en Jaba zitten graag in de appelboom.

Probleemloze vogels

De papegaaien zijn nergens van onder de indruk als ze mee op stap gaan. Ze zijn gewend aan honden, kinderen en andere papegaaien.Vanzelfsprekend speelt de relatie tussen het adoptiegezin en de papegaaien hierin een belangrijke rol. Voorwaarde voor adoptie is dan ook dat kandidaten zich verdiepen in het gedrag en opvoeding van papegaaien.

Veel adoptiekandidaten willen graag een papegaai adopteren omdat ze al handtam zijn.

Het gedrag van de papegaai, handtam zijn, lekker mee naar buiten gaan hangt echter nauw samen met de interaktie tussen de papegaai en het adoptiegezin/eigenaar.

Een dutje doen

Lory is echt onverstoorbaar. Deze oude heer vindt alles best als hij maar op z'n tijd een dutje kan doen. Vanwege zijn leeftijd mag Lory lekker onder de warmtelamp zitten.

Geen dag spijt

Jaba verast het adoptiegezin regelmatig met de mooiste fluitconcerten in combinatie met een dansje.

noot van het adoptiegezin:

We zijn blij dat we Jaba en Lory mochten adopteren. We hebben er nog geen dag spijt van gehad.

Met dank aan het adoptegezin voor de foto's


Share our website