Publicaties

Informatie over preventie


Het motto van de stichting is dat elke papegaai modern kan en moet zijn!

Papegaaien zijn zo intelligent als een kind van 3 tot 5, hun intelligentie is vergelijkbaar met dat van dolfijnen en chimpansees.

Bewezen is, dat door het stimuleren en manipuleren van hun intelligentie de papegaai een sociale, in korte tijd goed opgevoede papegaai kan worden , die gelukkig is!

Veelal weten mensen niet dat de problemen die ontstaan zijn bij hun papegaai, zoals bijten, plukken, schreeuwen, op te lossen zijn door een andere manier van opvoeding en verzorging.. Ongeacht de herkomst en leeftijd van de papegaai, kan elke papegaai een Moderne Papegaai worden!

In principe kan er jammer genoeg geconstateerd worden dat het houden van papegaaien veelal berust op ouderwetse idee'n, die allang achterhaald zijn! Een eenkennige papegaai bestaat niet. Het aloude fabeltje dat een papegaai alleen van mannen of vrouwen houdt, is achterhaald en klopt niet. Het verhaal dat alleen babypapegaaien supertam worden, en zich beter zouden aanpassen in een gezin, dan een oudere papegaai, berust ook op fabels. Plukkende vogels voelen zich niet zozeer eenzaam! maar zijn onzeker door een verkeerde manier van omgang en of krijgen verkeerde voeding. dagelijks aangeboden.

Veelal als een papegaai gedragsproblemen vertoont, wordt in het gezin besloten afstand van de papegaai te doen. Men ziet het niet meer zitten door het ongewenste gedrag, heeft het idee dat de papegaai ongelukkig is omdat hij plukt, of vindt de papegaai niet leuk omdat deze 'eenkennig' is. Men heeft soms het idee dat de papegaai ergens anders beter af is.

Stichting de Moderne Papegaai® richt zich op het feit dat deze papegaaien juist veelal beter kunnen blijven wonen in hun huidige gezin! En geeft aan de gezinnen voorlichting over de moderne manier van houden van papegaaien! 


Share our website