Publicaties

Coco is een moderne papegaai geworden


Vrijwel dagelijks ontvangt de stichting e-mail met vragen over verzorging en omgang van papegaaien. Daar waar mogelijk bieden we praktische hulp. Zo ook werden de baasjes van Coco op weg geholpen.
 
Hieronder de positieve reactie die we ontvingen van de eigenares met twee foto's.
 
HIER HET VERHAAL VAN COCO

Coco een vrije en moderne papegaai dank zij de hulp van stichting de moderne papegaai:

In juni 2008 hadden wij besloten om Coco over te nemen van zijn vorige eigenaar.
Coco is 8 jaar oud en had altijd in een kooi geleefd en elk voorbij lopend mens zag hij als een hap klare brok.Wel kan hij heel gezellig praten en zingen maar verder was hij niet te hanteren.
Elke dag ging ik aan de slag en stukje bij beetje kreeg Coco steeds meer vertrouwen in ons, maar wij wilden Coco uit zijn kooi hebben dus moest hij eerst gekortwiekt worden. Hoe krijgen we hem zover?
In december kwam ik in contact met iemand van de stichting en die wees mij op jullie website.
`S avonds heb ik een mail gestuurd en de volgende dag kreeg ik direct antwoord.Voor ons een bewijs dat jullie echt begaan zijn met het lot van Coco.
Via de stichting werd ik in contact gebracht met Gerda die op 10 januari bij ons langs kwam.Vanaf dat moment ging er een wereld voor Coco en ons open.
Nadat Coco gewiekt was zijn we gelijk met Coco buiten wezen wandelen. Gerda wees mij op de dingen waar ik op moest letten en op de houding van Coco.Die dag is Coco mee geweest in de auto naar de supermarkt en eigenlijk pas `s avonds weer in zijn kooi gegaan.
Zondag 11 januari `s ochtends Coco  uit zijn kooi gehaald.Tijdens de koffie liep Coco over de tafel, de bank enz enz. Ook hebben wij echt de indruk dat hij geniet van zijn vrijheid en wij zijn zo blij voor hem.Een leven zonder kooi dat is genieten voor Coco en voor ons.Nu kunnen wij hem overal bij betrekken.
Lieve mensen van de moderne papegaai ,namens Coco en ons duizendmaal dank. Dankzij julie hulp zijn Coco en wij gelukkig
Met vriendelijke groeten ,
Coco en zijn baasjes
 

Share our website