Publicaties

Het leven van Lorre en Rocco veranderde op 18 januari 2009


Zondag 18 januari 2009: Het verhaal van Lorre en Rocco

 

Een aantal jaar geleden ben ik via het dierenasiel eigenaar geworden van amazone-papegaai Lorre. Dat Lorre het bij haar vorige eigenaren het niet zo goed gehad moet hebben, is duidelijk aan haar zichtbaar. Ze mist namelijk een aantal tenen. Ook had ze een panische angst voor mensen. Uiteindelijk heb ik, in de afgelopen jaren, haar vertrouwen kunnen winnen en werd ze toch nog redelijk tam. Ze bleef echter erg schrikkerig en was moeilijk te trainen.

 

Nu ruim een jaar geleden ben ik ook eigenaar geworden van grijze roodstaart Rocco. Ook hij was een afdankertje. Rocco was zeer agressief. Iedere vorm van benadering, door wie dan ook, werd door hem ‘beloond’ met een flinke beet. Uit zijn kooi halen was er dus al helemaal niet bij.  Wat ik ook probeerde, zijn gedrag werd er maar niet beter op. Mensen vonden hem hierdoor zelfs eng.

 

Afgelopen donderdag werd ik door een vriend gewezen op de website van Stichting De Moderne Papegaai en ik las daar het verhaal van papegaai Coco. Dit verhaal gaf mij weer enige hoop. Hierop besloot ik een e-mail te sturen met de vraag of zij mij misschien konden helpen met het agressieprobleem van Rocco. Vrijwel direct kreeg ik antwoord terug en een afspraak was snel gemaakt.

 

Vandaag, zondag 18 januari, kreeg ik bezoek van Co en Miranda van St. De Moderne Papegaai. Zij gaven mij eerst een uitleg over hoe papegaaien gehouden moeten worden en hoe zij benaderd moeten worden. Rocco bleek met een andere benadering, een heel nieuwsgierige vogel te zijn. Hij werd door Miranda uit z’n kooi gehaald en gewiekt. Nog geen half uur later zat hij al op mijn knie!!! Hij heeft niemand gebeten. De rest van de ochtend heeft hij heerlijk op de rugleuning van een klapstoel gezeten, terwijl hij zichtbaar van z’n nieuwe vrijheid genoot.

 

Ook Lorre werd gewiekt en getraind. Na wat oefeningen zat ze op de trainingsstok. Het valt me op dat er na het kortwieken en het trainen weinig van haar schrikgedrag is overgebleven. Zij en Rocco zijn nu blije moderne papegaaien geworden!!!

 

Mocht je zelf ook een papegaai hebben die bijt of niet tam is, raden we je zeker aan St. De Moderne Papegaai te benaderen. Hun methode werkt!!!

 

Hierbij willen wij de medewerkers van de stichting hartelijk bedanken voor hun inzet en hulp!!!

 

Met vriendelijke groet,

Rocco, Lorre en hun baasje


Share our website