Veel gestelde vragen

Ik wil afstand doen van mijn papegaai


Hieronder stapsgewijs de procedure rond afstand. Van de regel kan afgeweken worden en iedere aanmelding wordt zorgvuldig beoordeeld.

  

1)      In geval van probleemgedrag heeft u zich verdiept in het zoeken naar oplossingen;
*U heeft een cursus/workshop gevolgd zoals aangegeven op de website
*U heeft de instructies/tips opgevolgd van een medewerker van Stichting de Moderne Papegaai
 
Als er geen andere mogelijkheid is dan afstand te doen van uw huisdier gaat de procedure van afstand in werking.

2)      In geval van ziekte of overlijden van de eigenaar neemt degene die zorg draagt voor de papegaai contact op via e-mail  info@demodernepapegaai.nl
Een medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Veel papegaaien worden aangeboden vanwege gedragsproblemen. In veel gevallen blijkt dat de eigenaar zeer weinig moeite heeft gedaan om zich te verdiepen in de problematiek en de oplossing daarvan.

Veelal worden tips van dierenwinkels of fora ter harte genomen. De gevolgen daarvan zijn niet in het belang van de papegaaien.

 

Tijdens de opvang waar op de juiste manier met de papegaai wordt omgegaan verdwijnen de gedragsproblemen veelal binnen enkele dagen of worden niet meer vertoond.

 

Veel aangeboden dieren zijn oud en zwak. Een aantal van deze dieren zijn niet meer te herplaatsen vanwege de intensieve zorg die ze nodig hebben.
Deze dieren verblijven de rest van hun bestaan bij opvangadressen.

 

De verzorging van opvangpapegaaien kost veel tijd, zorg en geld. Iedere papegaai wordt onderzocht door een vogelspecialist en moet worden getest op besmettelijke ziektes (PBFD, Polyoma, Chlamydia, PDD). Iedere papegaai krijgt een transponder op naam van de stichting.

Het afstandsgezin is en blijft donateur van Stichting de Moderne Papegaai voor 20 euro per jaar. 

Share our website