Foto's

In Memoriam


Stichting de Moderne Papegaai neemt regelmatig papegaaien op die niet meer te herplaatsen zijn. Dieren die te oud of te ziek of gehandicapt bleken te zijn. Deze dieren hebben veel zorg nodig, en tijd aandacht  en liefde. We prijzen ons gelukkig met de vrijwilligers die deze zorg op zich willen nemen.
 
Drie jaar geleden hebben we een amazone opgevangen die er slecht aan toe was. De vogel was blind aan het linker oog, vermagerd en verzwakt. Boefje stond jarenlang in de kroeg en werd regelmatig mishandeld door dronken gasten. Uiteindelijk heeft een klant haar meegenomen naar huis, maar bleek er ook niet voor te kunnen zorgen. Op het moment van opvang door de stichting zag het er naar uit dat ze niet langer dan enkele maanden te leven had.
 

Het werden 3 jaren. Mede dankzij de liefdevolle zorg door het opvanggezin. Boefje ging regelmatig naar de vogelarts om de snavel bij te laten werken en voor controle. De toestand bleef stabiel. De laatste maanden ging ze wel zichtbaar wat vermageren en  de veren gingen er minder mooi uit zien.Boefje werd plotseling erg ziek en uiteindelijk is besloten om haar in te laten slapen.
 
 
Boefje als tweede van links op de wagen. Ze heeft 3 jaar mogen genieten van aandacht en liefde. Lekker buiten in de zon en gezelschap van de andere papegaaien.
Veel dank aan het opvanggezin voor de liefdevolle zorg.

Share our website