Publicaties

Informatie over opvang


Stichting de Moderne Papegaai® biedt hulp aan papegaaien waarvan afstand wordt gedaan. De stichting is geen opvangcentrum. Papegaaien die door de stichting opgevangen worden, worden tijdelijk geplaatst bij gastgezinnen in huiselijke kring. Dit is omdat het veelal gaat om huiskamerpapegaaien met gedragsproblemen. Deze vogels kunnen niet zomaar bij elkaar gezet worden in volieres. Zij moeten individueel begeleid worden. Een plukkende papegaai die plukt uit onzekerheid, stopt niet met plukken door hem bij 10 andere plukkende en onzekere papegaaien te zetten!

 

De opvanggezinnen zijn bekend met het werken met papegaaien. Tevens hebben zij de nodige basiscursussen gevolgd betreffende het houden van papegaaien. Papegaaien die gedragsproblemen hebben worden niet eerder herplaatst voordat de papegaai tam is, zeker van zijn zaak is, en voor hem een goed adoptiegezin klaar staat.

 

Papegaaien die worden opgevangen worden allereerst medisch onderzocht door de vogeldierenarts. Tevens wordt een plan opgesteld om de papegaai geestelijk en lichamelijk (indien nodig) in topconditie te krijgen! Het gastgezin gaat met het opgestelde plan aan het werk, en zal hierbij begeleidt worden door de vogeldierenarts en de stichting.

De papegaai zal uiteindelijk geplaats worden in een adoptiegezin  dat bereid is om alles te leren over het op de moderne manier van omgaan met papegaaien. 

 


Share our website